Tészta Morzsoljuk el kézzel a lisztet és a vajat, majd tegyük hozzá a tejet, kakaót, tojásokat, szódabikarbónát, olvasztott mézet és a porcukrot. Jól dolgozzuk össze, majd osszuk a tésztát 5 egyenlő részre. Minden lapot nyújtsunk ki egy 25 cm x 25 cm tepsi nagyságúra. A tepsi hátán süssük ki a lapokat. Majd rácson hűtsük ki teljesen. Nem kell aggódnunk, ha nem lesznek szépek a lapok, úgyis meg lesznek töltve, és másnap reggel, amikor levágjuk a szélét és felszeljük, csodásak lesznek. Krémhez Egy lábasban a tojássárgáját, tejet és lisztet folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) sűrű krémmé főzzük. Majd amikor teljesen kihűlt, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot. Én szeretek adni hozzá egy csomag vaníliás cukrot is. Osszuk a krémet 4 részre, majd minden lapot, a felső kivételével, kenjünk meg egyenletesen. Vagyis az elsőt megkenjük, ráhelyezzük a következőt, és így tovább. A tetejét szórjuk meg jól kakaóporral. Én szeretem az első lapot egy üveg hagymavágólapra helyezni, de hagymavágó deszka is jó. Így könnyebb az összeállított sütit a hűtőbe helyezni. Hagyjuk ott pihenni egy éjszakán át. Másnap szépen vágjuk le a szélét, majd szeljük fel, ahogy szeretnénk. sütési mód: alul-felül sütés
Vissza