Tészta elkészítése: Az 50 dkg háztartási kekszet ledaráljuk, és elkeverjük benne a 20 dkg porcukrot, 1 dl kávét, 1 evőkanál lekvárt (tetszés szerint bármilyen lehet) 2 evőkanál kakaóport, 3 csomag vaníliás cukrot, és a végén apránként hozzáöntjük a 2,5 dl tejet. Egy sima tésztát kell kapnunk, ami nem ragad. Töltelék elkészítése: A 10 dkg vajat habosra keverjük a 15 dkg porcukorral és a 3 csomag vaníliás cukorral. Süti összeállítása: A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta. Majd elkenjük rajta a vajas krémet. Jó szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálalás előtt szeleteljük.
Vissza