Kínai szezámmagos csirke

  • Sütési idő: 10perc
  • Sütési hőfok: 100°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2018-11-29 19:22:25

Hozzávalók
  • 1 egész csirkemell
  • 9 ek liszt
  • 1ek olaj
  • 2 db tojás
  • csipetnyi só
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • ketchup
  • chilli vagy Erős Pista
  • méz

Elkészítés


A csirkemellet kisebb szeletekre/csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor) és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerint ketchupot, mézet, chilit, vagy Erős Pistát és szezámmagot összekeverjük. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban kisütjük. Amikor a húscsíkokat beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük.

Vissza