Krémes

  • Sütési idő: 0perc
  • Sütési hőfok: 80°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2018-11-19 19:19:43

Hozzávalók
  • 40 dkg liszt
  • 1 ek ecet
  • 1 db tojássárgája
  • pici só
  • 25 dkg sertás háj
  • langyos víz
  • 5+2 dl víz
  • 22 dkg porcukor
  • 2-3 zacskó vaníliás pudingpor + 2 dl víz
  • 8 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítés


4 lap elkészítéséhez Kb. 10 dkg lisztet kiveszünk és összekeverjük az olvasztott hájjal. A többi lisztet a tojássárgájával és az ecettel, pici sóval, langyos vízzel rétestésztát gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk és háromszorra rákenjük a hájat, közben 10 percig pihentetjük. Felcsavarjuk. 4 részre osztjuk és kinyújtjuk. Tepsi hátulján sütjük, villával megszúrkáljuk. Hamar megsül. 5 dl vizet a cukorral szirupnak felfőzzük. 2 dl vizet a pudingporral csomómentesen kikeverjük, és belecsorgatjulk a szirupba, felfőzzük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a langyosrahűlt pudingba keverjük. Két lap közé kenjük, 24 órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Vissza