4 lap elkészítéséhez Kb. 10 dkg lisztet kiveszünk és összekeverjük az olvasztott hájjal. A többi lisztet a tojássárgájával és az ecettel, pici sóval, langyos vízzel rétestésztát gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk és háromszorra rákenjük a hájat, közben 10 percig pihentetjük. Felcsavarjuk. 4 részre osztjuk és kinyújtjuk. Tepsi hátulján sütjük, villával megszúrkáljuk. Hamar megsül. 5 dl vizet a cukorral szirupnak felfőzzük. 2 dl vizet a pudingporral csomómentesen kikeverjük, és belecsorgatjulk a szirupba, felfőzzük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a langyosrahűlt pudingba keverjük. Két lap közé kenjük, 24 órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Vissza