Tiramisu

  • Sütési idő: 0perc
  • Sütési hőfok: 0°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2019-02-02 16:58:50

Hozzávalók
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanílliás cukor
  • 4 db tojás
  • 40 db babapiskóta (Manner)
  • 3 dl feketekávé
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés


A tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük A habba egy fakanállal szépen lassan beleforgatjuk a mascarponét, majd a tojássárgájás cukros masszát Egy szögletes, mélyebb tálat veszünk elő. A kávét egy kis tálba öntjük. Aki nem szereti az erőteljes kávé ízt, az hígítsa fel tejjel. Szerintem így sokkal finomabb lesz a tiramisu A babapiskótákat hirtelen mindkét oldalánál megmártjuk a kihűlt kávéba. A tál, amibe belerakjuk őket, függőlegesen álljon előttünk, és ugyanígy szorosan egymás mellé helyezzük a babapiskótákat (kb. 5-6 fér egymás mellé). Ezzel a módszerrel kirakjuk a tál alját, a krém felét ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk, újabb babapiskótás réteget pakolunk rá, a maradék krémet a tetejére öntjük, és elsimítjuk A tetejére kakaóport szitálunk, és a legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük

Vissza