A tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük A habba egy fakanállal szépen lassan beleforgatjuk a mascarponét, majd a tojássárgájás cukros masszát Egy szögletes, mélyebb tálat veszünk elő. A kávét egy kis tálba öntjük. Aki nem szereti az erőteljes kávé ízt, az hígítsa fel tejjel. Szerintem így sokkal finomabb lesz a tiramisu A babapiskótákat hirtelen mindkét oldalánál megmártjuk a kihűlt kávéba. A tál, amibe belerakjuk őket, függőlegesen álljon előttünk, és ugyanígy szorosan egymás mellé helyezzük a babapiskótákat (kb. 5-6 fér egymás mellé). Ezzel a módszerrel kirakjuk a tál alját, a krém felét ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk, újabb babapiskótás réteget pakolunk rá, a maradék krémet a tetejére öntjük, és elsimítjuk A tetejére kakaóport szitálunk, és a legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük
Vissza