Marhapörkölt

  • Sütési idő: 60perc
  • Sütési hőfok: 90°C
  • Nehézdségi fok: közepesen nehéz
  • Feltöltve: 2018-11-19 16:27:39

Hozzávalók
  • 1 kg marhanyak
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd foghagyma
  • 1 üveg vörösbor
  • 1 ek zsír
  • bors
  • 1 ek piros paprika
  • 1 dl sűrített paradicsoom
  • majoranna

Elkészítés


Az apró kockára vágott vöröshagymát dintszteld meg a zsíron. Tedd rá a kockára vágott húst (előkészített húst) és addíg pirítsd, amíg kifehéredeik. Keverd bele a pirospaprikát és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Add hozzá a fűszereket. Kb. 1 óra múlva add hozzá az apróra vágott vagy préselt fokhagymát is. Amikor már puhára főtt a hús, add hozzá a sűrített paradicsomot és a bort. Szükség esetén engedd fel vízzel. Ezután még egy kevés ideig forrald és kész a pörkölt.

Vissza