Tápióka puding

  • Sütési idő: 0perc
  • Sütési hőfok: 80°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2018-11-19 18:37:04

Hozzávalók
  • 10 dkg tápióka gyöngy (apró szemű)
  • 3 dl víz
  • 1 db vaníliarúd
  • 6 dl kókusztej
  • 6 dkg nádcukor

Elkészítés


A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet. Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul. Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Bármilyen friss gyümölccsel, vagy gyümölcspürével rétegezhetjük az elkészült tápióka pudingot, langyosan tálaljuk.

Vissza