A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a többi anyag hozzáadásával tésztát gyúrunk. (ha kicsit keményre sikerült a tészta, kis tejet lehet még hozzáadni) A kész tésztát 6 egyforma részre oszd szét és formázz belőle cipókat! A villanysütő saját sütőlemezének a hátulját jól tisztítsd meg és az első lap sütése előtt –a többinél nem szükséges–, vékonyan kend meg olajjal! A cipókat jó vékonyra, téglalap alakúra nyújtsd ki, de vigyázz, ne nyomd rá túl erősen, mert akkor leragad és a lisztszórással csínján kell bánni! A kinyújtott tésztát sodrófával fektesd rá az előbb említett tepsi hátuljára és mehet az előmelegített sütőbe. Vigyázz, ne süsd túl barnára! Miután megsült, óvatosan vedd ki és csúsztasd rá egy tálcára. Hagyd kicsit hűlni a sütőlapot, majd süsd ki a többi tésztát is! A kisütött lapokat még melegen fektesd egymásra, mert hidegen törékenyek! Ezért kell a tésztát 2-3 nappal a töltés előtt megsütni! 8dl tejjel, 3-4ek liszttel, 1-2 ek búzadarával és 1cs vaníliás cukorral főzz sűrű krémet. 15dkg cukrot karamellizálj, öntsd bele a főtt krémbe, keverd össze (ne félj a puttyogástól!) és hagyd kihűlni! Mikor kihűlt keverj bele 20dkg vajat s turmixgéppel dolgozd simára! A korábban kisütött lapok közül a két legszebbet válogasd ki! Ezekből lesz a süti alja és teteje. A krémet oszd el egyenlő részekre (6 részre). Én személy szerint biztos, hogy több krémet készítenék! :) Ezek után a lapokat egyesével kend meg és rakd egymásra egészen addig, míg a felsőre is rákerült a maradék krém! Másnapra biztosan megpuhulnak a lapok és szépen fel lehet szeletelni „Remélem sikerülni fog és a gyermekeidnek is megsütöd a mama emlékére!” Éva mama”
Vissza