Habos diós rollni

  • Sütési idő: 25perc
  • Sütési hőfok: 170°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2018-11-19 18:34:34

Hozzávalók
  • 30 dkg búzaliszt (BL55)
  • 12 dkg vaj
  • 1 dkg élesztő
  • 0,5 dl 2,8%-os tej
  • 1 csapott EK porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • bármilyen savanykás lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 24 g vaníliás cukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés


A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170C°-ra. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük és összekeverjük. A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170C°-on kb 20-25 percig sütjük. A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.

Vissza