A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170C°-ra. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük és összekeverjük. A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170C°-on kb 20-25 percig sütjük. A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.
Vissza