Baconos csirkemell őzgerinc formában

  • Sütési idő: 30perc
  • Sütési hőfok: 170°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2018-11-19 16:39:27

Hozzávalók
  • 1 kg csirkemell, apró kockára vágva
  • 50 dkg szeletelt bacon
  • 40 dkg reszelt Trapista sajt
  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek tejföl
  • ételízesítő ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés


A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk. Az őzgerincformát először kibéleljük alufóliával, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre rákanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal. Ráhajtogatjuk a bacont. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd visszatesszük még 10 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.

Vissza