A leveles tésztát kihajtogatjuk és egy hosszúkás piteformába fektetjük. Belesimítjuk a forma oldalába is, majd a felesleges lelógó részeket levágjuk és villával megszurkáljuk az alját. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a tejszínt és a tejet, friss kakukkfűvel ízesítjük. Mikor besűrűsödött, belekeverjük a tojást is. A bacont kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. A besamelt a tésztára kenjük, megszórjuk a bacon felével, ráfektetjük a szeletekre vágott sajtot és megszórjuk a pirított bacon másik felével, végül pár kakukkfűággal díszítjük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Vissza