Császármorzsa

  • Sütési idő: 15perc
  • Sütési hőfok: 80°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2018-11-19 18:30:06

Hozzávalók
  • kevés cukor, só
  • 5 kanál gríz
  • 4 kanál liszt
  • 2 db tojás
  • kevés reszelt citromhéj
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés


A 2 tojás sárgáját kevés sóval, cukorral és a vaníliás cukorral, keverd ki, majd öntsd hozzá a tejet! Rakd bele a grízt és a lisztet is és nokedli sűrűségű tésztát kapsz! Kb: ½ órát hagyd állni, majd keverd hozzá a tojásfehérje felvert habját! Teflon sütőben forrósíts fel olajat és öntsd bele a folyékony masszát! Vedd lejjebb a hőfokot és állandó kevergetés mellett addíg pirítsd, míg morzsává nem sül! Porcukorral és lekvárral tálald!

Vissza