Édesburgonya krémleves

  • Sütési idő: 20perc
  • Sütési hőfok: 90°C
  • Nehézdségi fok: könnyű
  • Feltöltve: 2018-11-19 17:32:32

Hozzávalók
  • 1 kg édesburgonya (batáta)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db szegfűbors
  • 1 mk koriandermag
  • 1 mk köménymag
  • só,bors
  • 2 db erőleves kocka
  • 2 dkg vaj
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 zacskó levesgyöngy

Elkészítés


Vajon lepirítom a kockázott vöröshagymát. Hozzáadom a hámozott felkockázott édesburgonyát. (minél apróbb annál elöbb elkészül) Felöntöm vízzel, hogy ellepje a burgonyát. Fűszerezem és puhára főzöm. Az egészet turmixolom, beleteszem a kukoricát és felforralom. Szükség esetén higitom és sózom. Tálaláskor megszórom levesgyöggyel. Vigyázzat, ha forrón teszem rá, besűrűsödik tőle és főzelék állaga lesz.

Vissza