Húsleves

  • Sütési idő: 0perc
  • Sütési hőfok: 0°C
  • Nehézdségi fok: közepesen nehéz
  • Feltöltve: 2023-12-12 07:10:12

Hozzávalók
  • 2 db pulykanyak
  • 3 fej vöröshagyma (kicsi - közepes)
  • 1 db zeller
  • 5 ger fokhagyma
  • 1 kg sárgarépa (lehet kevesebb)
  • 1,5 db burgonya
  • 3 db szegfűbors
  • 3db fekete bors

Elkészítés


A két pulykanyakat felrakjuk főzni annyi sós vízben, amennyi ellepi a husit. 4-es fokozat Amikor jól felhabosodott a víz leszedjük jól a habot és beletesszük a vöröshagymát valamint 3db fekete borsot és 3db szegfű borsot. Szükség szerint sózzuk a vizet. Inkább sós legyen. Visszavesszük a hőfokot 3-asra Kb 1 óra főzés után beletesszük a megtisztított és méretre darabolt zöldségeket a fokhagyma és burgonya kivételével. Felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék kb. a ⅔-ig legyen. További kb. 1 óráig főzzük, közben szükség szerint sózzuk és fűszerezzük. Amikor már a sárgarépa és a többi zöldség már kellően megpuhult, akkor belerakjuk a fokhagymát és a burgonyát is és feltöltjük a fazekat vízzel teljesen.

Vissza